במרכז טיפול היום נבנה מסלול אישי המותאם לכל אחד ואחת. ההתערבויות הטיפוליות מתקיימות במישור הפרטני, זוגי, משפחתי, קבוצתי וקהילתי. כל מטופל במרכז מלווה ע”י רופא פסיכיאטר, מתאמ/ת טיפול ובהתאם לצורך פסיכותרפיסט/ית. מרכז היום מטפל באמצעים משולבים המותאמים אישית בהתאם לצורך ורצון המטופל: תרופתית, שיחות – פסיכותרפיה , ריפוי בעיסוק, פסיכודרמה, ריפוי באומנות, פעילות גופנית (חדר כושר) עם מאמן צמוד וחדר מחשבים.
במרכז גם מרחבים לפעילות לא פורמלית בין המטופלים, מרחבים שנותנים הזדמנות לחדש חיבור לסביבה, לתרגל מיומנויות חברתיות וליצור קשרים חדשים. האפקטים של המרחבים המשתנים יוצרים סביבה חברתית הייחודית ל”בית רעים”.
מיון, קבלה וגיבוש תוכנית טיפול
במועד הקבלה, מתקבל המטופל ע”י פסיכיאטר מומחה לפגישת אינטייק (פגישת הכרות). בסוף הפגישה מתגבשת תוכנית טיפול ראשונית מותאמת ומתמנה מתאם טיפול המלווה את המטופל לאורך כל תקופת טיפול היום.
טיפול פרטני
כל אחד מחברי צוות המרכז פועל כמתאם טיפול ומקיים פגישות פרטניות. נהוג לקיים שתי פגישות שבועיות עם מתאם הטיפול ופגישה אחת לשבוע עם הפסיכיאטר המטפל. במקרים מסוימים, מלווה את הטיפול פסיכותרפיסט נוסף. התערבות הטיפול הפרטני במסגרת טיפול היום מכוונת ליצירת עוגנים, חיזוק תחושת החיוניות ושינוי בדפוסי ההתמודדות: מחשבתיים, רגשיים והתנהגותיים.
טיפול קבוצתי
הפעילויות במרכז מגוונות ומשתנות מעת לעת בדגש על הטיפולים הקבוצתיים. מתקיימות קבוצות שבהן ההשתתפות חובה וקבוצות רשות – על פי בחירה. הקבוצות בחלקן סגורות (מספר משתתפים קבוע) ובחלקן פתוחות, קבוצות מתמשכות וקבוצות תחומות בזמן. במרכז קבוצת בוקר, קבוצות דינאמיות, קבוצת משימות, קבוצת אקטואליה, קבוצת ,IMR קבוצתDBT , קבוצת משפחות, קבוצת פסיכודרמה, קבוצת נשים, קבוצת גברים, קבוצת בישול, סדנת מנדלות, קבוצת תרבות וספרות, קבוצת מדע עם מנהל המרכז.
מערך הקבוצות משתנה מעת לעת. ההשתתפות בקבוצה נתונה לשיקול דעת מקצועי.
קשר עם משפחות המטופלים
צוות טיפול היום שואף לקיים קשר עם כל בן משפחה הרלבנטי לטיפול בתאום עם המטופל. הקשר נובע מתפיסת העולם ההוליסטית והמערכתית של “בית רעים” הרואה את משפחת המטופל כבעלת חשיבות רבה כלפי המטופל ועתידו ולה חלק חשוב בתהליך השיקום וההחלמה.
טיפול תרופתי
ריפוי בעיסוק
ליווי אישי של מתמודדים בתהליכי ההחלמה והשיקום תוך רכישת כלים ומיומנויות להתמודדות עם דרישות החיים. תמיכה בניהול ההחלמה באופן מותאם ליכולת על מנת לסייע בהתקדמות למקום אליו שואף המתמודד.
תאום קבלת זכויות סוציאליות
יצירת הקשר מול גורמים בקהילה לצורך מתן מענה מקיף ויצירת רצף טיפולי. זאת על ידי שימוש במערכות תמיכה כגון “ביטוח לאומי”, “סל שיקום”, ליווי פרטני, ליווי קבוצתי ושילוב במסגרות.
ארוחות בוקר וצהריים
לרשות המטופלים במרכז עומד מטבחון ובו כל אחד רשאי להכין לעצמו ארוחת בוקר. בכל יום מוגשת ארוחת צהריים חמה בחדר האוכל. אנו שמים דגש על הארוחה כהזדמנות נוספת למפגש חברתי, יצירת סדר יום קבוע ולקיחת אחריות אישית, כחלק מתפיסה של העצמה ועידוד לתפקוד עצמאי.
סלון מטופלים
בסלון המטופלים מתקיימת פעילות חברתית לא פורמאלית ושיחות בין המטופלים לבין עצמם ולעיתים בהשתתפות הצוות. יכול מי שרוצה לדבר, יכול מי שרוצה להיות בשקט. עבור מטופלים רבים דווקא החוויה של מפגש עם מטופלים אחרים מהווה חלק מרכזי מהריפוי. האינטנסיביות של המפגש היומיומי פותחת אפשרויות ליצירת דפוסי קשר חדשים בין האנשים.
פעילות בחדר כושר
הפעילות בחדר הכושר במחלקה מתבצעת בליווי מדריך חדר כושר מקצועי והיא בעלת ערך רב בקידומו של המטופל.
תאום המשך מעקב פסיכיאטרי
לקראת סיום הטיפול ב”בית רעים” נעשה תאום להמשך מעקב במרפאות בריאות הנפש, או אצל פסיכיאטרים ומטפלים בקהילה – בהסכמת המטופל.