CBT – Cognitive Behavioral Therapy – טיפול קוגניטיבי התנהגותי

טיפול קוגניטיבי התנהגותי הוא סוג של טיפול פסיכולוגי. השיטה מתבססת על הרעיון לפיו על מנת לסייע למטופל להתגבר על מצוקה וקושי רגשי יש צורך בשינוי בתפיסת המציאות , כפי שנעשה בטיפול הקוגניטיבי במקביל לשינוי בדפוסי ההתנהגות ו/או לימוד של התנהגויות חדשות כפי שמקובל בטיפול ההתנהגותי.

DBT – Dialectical Behavioral Therapy

הטיפול הדיאלקטי-התנהגותי מוכר מזה למעלה מ- 20 שנה בארה”ב ובאירופה. זוהי  גישה טיפולית שפותחה בשנות ה-90 על ידי הפסיכולוגית ד”ר מרשה לינהאן. מטרת הטיפול לשפר את איכות חייהם של אנשים הסובלים מבעיות בויסות רגשי, במיוחד אנשים המאובחנים כסובלים מהפרעת אישיות גבולית.

טיפול בחשיפה ממושכת (PE – Prolonged Exposure) במצבי פוסט טראומה

הטיפול בחשיפה ממושכת (PE) הוא התערבות פסיכותרפויטית המיועדת לאנשים הסובלים מתסמונת פוסט טראומתית (המכונה בעברית הפרעת דחק בתר-חבלתית). זהו טיפול מובנה וממוקד ששייך למשפחת הטיפולים מהגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הוא אורך בין 8 ל- 14 פגישות בנות שעה וחצי הנערכות בתדירות של פעם או פעמיים בשבוע.

טיפול קבוצתי

טיפול קבוצתי הוא אמצעי טיפול המותאם לטיפול בקשיים וצרכים שונים: קיים מגוון גדול של טיפולים קבוצתיים המתמקדים בבעיות ספציפיות (כהתמודדות עם הפרעות חרדה), משברים מסוימים, או נושאים רחבים יותר כשיפור מיומנויות בין אישיות וסיפוק בחיים. טיפולים קבוצתיים עשויים להועיל הן לאנשים הסובלים מהפרעות נפשיות והן לאנשים בריאים נפשית המתמודדים עם מורכבות החיים היומיומיים ו/או מעוניינים בלמידה וגדילה אישית.

טיפול פסיכודינמי

טיפול פסיכודינמי הוא שם כולל למשפחה שלמה של גישות טיפוליות שהמשותף להן הוא הדגש על היבטים לא מודעים בחיי הנפש של האדם. הנחה נוספת העומדת בבסיס הגישות הפסיכודינמיות היא שהדינמיקה הפנימית מושפעת מהתנסויות התפתחותיות ובעיקר מאלו שהתרחשו בשלבי ההתפתחות הראשונים בתוך היחסים עם הדמויות המטפלות (הורים, משפחה). 

 

טיפול באומנות

טיפול באומנות הינו טיפול רגשי המתמקד בחיזוק האדם הסובל ממצוקות והפרעות נפשיות ומשתמש בכוחה המרפא של האומנות על מנת לאפשר לאדם להכיר את עצמו תוך טיפוח כוחות נפשיים, הגמשת דפוסי הגנה, וחיזוק כושר ההסתגלות של הפרט

ריפוי בעיסוק/שיקום

ריפוי בעיסוק הוא מקצוע טיפולי העוסק בשיקום תפקוד האדם על כל מרכיביו. המרפא/ה בעיסוק, בשיתוף עם המטופל, מתייחס/ת להיבטים ולצרכים הפסיכולוגיים, הרוחניים, החברתיים והגופניים של הפרט בסביבות חייו השונות והשפעתם על אופי ורמת ביצועו בתחומי העיסוק השונים. כל שלבי הטיפול מתקיימים בשיתוף פעולה מלא עם המטופל ותוך התייחסות לצרכיו ולסדר העדיפויות שלו.

קבוצת משפחות

כאשר אחד מבני המשפחה חולה במחלת נפש, חווה הסביבה הקרובה משבר גדול המלווה בקשיים רבים. חוסר הידע והבלבול מביאים איתם תחושות של בושה, פחד וחוסר אונים. קבוצות בני המשפחה נועדו לסייע לכל מי שמתמודד עם מחלת נפש בתוך המשפחה.

דילוג לתוכן